Aikaa sinulle

Lääkäri isolla sydämellä

Lääkäri Veera Niskanen
Lääkäri Veera Niskanen
Lääkäri Veera Niskanen

Lääkärin palvelut

Olen tehnyt yli kymmenen vuotta yleislääkärin työtä, ja omaan usean vuoden kokemuksen työterveyshuollosta. Vanhuksia olen hoitanut sekä lähi- että sairaanhoitajan sijaisena että lääkärinä yli viidentoista vuoden ajan, ja kokemusta on kertynyt niin kotihoidosta, kotisairaalasta, lääkärin vastaanotolta kuin sairaalan osastonlääkärinä toimimisesta.Minulla on usean vuoden kokemus esteettisenä lääkärinä toimimisesta. Kouluttaudun jatkuvasti sekä Suomessa että ulkomailla. Trendien seuraamisen sijaan keskityn luomaan luonnollisia muodonmuutoksia käyttäen ainoastaan laadukkaita, CE-merkittyjä tuotteita, ja yhdistelemällä eri hoitomenetelmiä parhaan ja kestävän hoitotuloksen saavuttamiseksi.
Lääkäri Veera Niskanen
Minulle on tärkeää tarjota kiireetön kohtaaminen jokaiselle potilaalle ja kuunnella huolesi. Työotteeni on kokonaisvaltainen, sairauksien oireiden hoitamisen lisäksi olen kiinnostunut elinympäristöstäsi ja perheestäsi, elintavoistasi, ja henkisestä hyvinvoinnistasi. Annan lääkereseptien lisäksi juuri sinulle suunniteltuja neuvoja terveytesi lisäämiseksi, sellaisessa muodossa, jotka onnistuvat arjessasi. Paras terveytesi asiantuntija olet sinä itse. Vapaaehtoistyönä toimin tällä hetkellä APECED Addison ry potilasyhdistyksen sekä fitnesskisatiimi Finnish Physique Academyn yleislääkärinä.
Erityisiä osaamisalueita ja kiinnostuksen kohteita minulla ovat:
 • Vanhukset
 • Aktiivikuntoilijat ja urheilijat
 • Lääkkeellinen ja lääkkeetön painonhallinta
 • Työssäjaksaminen
 • Henkisen hyvinvoinnin tukeminen
 • Sairauksien elämäntapahoito liikunnan ja ravitsemuksen avulla
 • Pitkittyneen ja akuutin kivun hoito eri menetelmin (lääkkeet ja niiden yhdistelmät, akupunktio, liikunta, ja yhteistyö mm. fysioterapeuttien kanssa)

Lääkärin vastaanotto

Tarjoan yleislääkärin vastaanottopalveluita Haminassa täysi-ikäisille ja nuorille aikuisille. Tämän lisäksi otan vastaan potilaita etänä kaikkialta Suomesta. Etäyhteys on viranomaisvaatimukset suojauksen suhteen täyttävä ja onnistuu sekä tietokoneen että älypuhelimen kautta.

Laajat laboratorio- ja kuvantamispalvelut onnistuvat lähetteellä ympäri Suomen Synlabin toimipisteissä.

Suosittelen aina varaamaan ensikäynnille riittävästi aikaa, jolloin ehdin kartoittaa kokonaistilanteesi, sairaushistoriasi ja kuunnella sekä keskustella riittävästi, jotta saat mahdollisimman hyvät lähtökohdat oireittesi jatkohoitoon. Minimiaika ensikäynnille on 30 minuuttia, ja monisairaille potilaille sekä henkisen hyvinvoinnin haasteista kärsiville suosittelen 60 minuutin vastaanottoaikaa.

Käytän hoidoissa ainoastaan laadukkaita, EU:n alueella valmistettuja Juvédermin ja Teoxanen täyteaineita. Tulokset ovat ennustettavia ja pitkään pysyviä, hoidetusta alueesta ja käytetystä aineesta riippuen 6-24 kk. Omaan usean vuoden kokemuksen täyteainehoidoista, ja kouluttaudun jatkuvasti.

Täyteainehoidon jälkeen alueella voi esiintyä turvotusta ja mustelmia. Tutustuthan myös jälkihoito-ohjeisiin ja ilmoitat mielellään ajanvarauksen yhteydessä mahdollisista verenvuototaipumusta lisäävistä lääkkeistä kuten varfariini (Marevan), aspiriini sekä muut tulehduskipulääkkeet ja omega-3 rasvahapot. Täyteainehoitoja ei tehdä raskaana oleville tai imettäville äideille.

Kotikäynnit ikäihmisille

Teen sopimuksen mukaan kotikäyntejä Haminan ja Kotkan alueella. Tarjoan kattavaa geriatrista arviointia kotona asuville vanhuksille, sekä voinnin seurantaa kaikille, jotka eivät pääse helposti liikkumaan itse lääkäriin. Kotikäyntiin kuuluu voinnin ja sairauksien arvioinnin lisäksi kattavan yhteenvedon ja hoitosuunnitelman teko sekä toimintakyvyn arvio, tarvittaessa yhdessä esimerkiksi fysioterapeutin tai yksityisen sairaanhoitajan kanssa. Kotikäynnin kesto on 90 minuuttia, uusintakäynnit 45-60 minuuttia sopimuksen mukaan.

Hoitopuhelu

Hoidan puhelimitse ainoastaan aiemmin vastaanotolla käyneiden potilaiden jatkohoitoon liittyviä asioita kuten:

 • Tutkimustulosten kertominen
 • Sovittu soitto voinnista
 • Lääkkeiden uusinta

Lääkepistokset

Annan vastaanotolla lääkeinjektioita niveliin ja pehmytkudoksiin. Esimerkkejä:

 • Nivelrikon hoitoon kortisoni- ja hyaluronihappovalmisteet
 • Nivel- ja jännetuppitulehdusten kortisonihoidot
 • Lääketieteelliset botuliinihoidot narskuttelun, liikahikoilun ja migreenin hoitoon

Akupunktio

Olen koulutettu länsimaiseen akupunktioon, jossa voidaan yhdistää klassisia kiinalaisen akupunktion pisteitä sekä kivuliaita nk. triggerpisteitä lihaksissa. Yhdistelen eri tekniikoita potilaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. 

Akupunktion käyttöaiheita ovat:

 • Selkä- ja hartiakivut, jännityspäänsärky
 • Nivel- ja lihaskivut ja lihaskrampit
 • Vyöruusun jälkeinen kiputila
 • Kasvojen kolmoishermosärky
 • Välilevyn pullistuman tai selkäytimen ahtauman aiheuttama hermokipu
 • Raskaus- ja muu pahoinvointi
 • Kehon synnytykseen valmistaminen ja synnytyskipujen hoito
 • Migreeni
 • Hampaiden narskuttelu eli bruksismi
 • Tupakasta vieroitus
 • Stressin aiheuttama lihasjännitys ja huonounisuus
 • Korkea verenpaine
 • Akuutti ja krooninen poskiontelotulehdus

 

Akupunktio sopii lähes kaikille aikuisille. Verenohennuslääkitys ei ole este, mutta lääkitykset ja mustelmariski käydään läpi ennen hoitoa. Tarjoan akupunktiota sekä muun lääkärin vastaanoton yhteydessä lisähoitona, sekä sarjahoitona yllämainittuihin vaivoihin. Ensikäynnillä kartoitetaan oireet ja niiden kokonaisvaltainen hoito, sekä tehdään akupunktion hoitosuunnitelma. Sarjahoito on suositeltavaa toteuttaa 1-2 kertana viikossa 5-10 viikon aikana. Ylläpitohoitoon voi riittää esimerkiksi 3-5 kerran hoitosarja.

Akupunktio on muuta lääketieteellistä hoitoa täydentävä hoito, se ei korvaa sairauden vaatimaa lääkehoitoa, mutta voi lievittää oireita ja niiden kestoa sekä vähentää tarvittavan muun lääkityksen määrää ja hoidon tarvetta. Akupunktion voi yhdistää osaksi fysioterapiaa sekä muita hoitoja kuten ultraääni, teippaukset jne.

Lääkärin hyvinvointikartoitus

Tunnin vastaanotto, jonka aikana käymme läpi mm. sairaushistoriasi, nykyisen elämäntilanteesi, voimavarasi ja ajankohtaiset terveys- ja hyvinvointihaasteesi sekä tavoitteesi. Saat kirjallisen hyvinvointisuunnitelman, jonka ohjeilla parannat sekä henkistä että fyysistä hyvinvointiasi. Keinot sovitetaan sinun arkeesi mahtuviksi ja sopivan kokoisiksi. 

Palvelu sopii erinomaisesti esimerkiksi vapaa-ajan kuntoliikkujalle, elämänmuutosprosessin tueksi, työhyvinvointia lisäämään, tai tueksi stressaavassa elämäntilanteessa. Teen sopimuksen mukaan moniammatillisesti yhteistyötä muiden hyvinvointiasi tukevien tahojen kanssa (esim. fysioterapeutti, personal trainer, urheiluvalmentaja, psykologi).

Hyvinvointikartoitus voidaan tehdä sekä lähivastaanotolla että etäyhteydellä. Hintaan sisältyy myös 15-20 min kontrollivastaanotto läsnä/etänä noin kuukauden kuluttua, jolloin kartoitamme edistystäsi ja teemme yhdessä jatkosuunnitelman.

Uusi vastaanottoni avautuu Haminan keskustassa keväällä 2023.

Tähän saakka teen vanhusten kotikäyntejä ja esteettisiä hoitoja varauksesta toiveesi mukaan. Ota yhteyttä viestitse tai puhelimitse ja sovitaan sinulle sopiva aika!
 

Teen lisäksi etänä painonhallintalääkärin vastaanottoa ja lihavuuslääkityksen aloituksia sekä seurantaa, kysy rohkeasti lisää! Samalla saat neuvontaa ravinnosta, liikunnasta ja henkisestä hyvinvoinnista.